وبلاگ شخصی

جستجو

از کتاب‌ها؛ Steven P. Jobs

همانطور که در پیش‌گفتار اولیه هم عنوان شد، بخشی از نوشته‌هایش را در قالب معرفی کتاب خواهی یافت. و کتاب….. آن ابزار ارتباط جمعی دیرینه که می‌تواند ارتباطی مستقیم و بی‌واسطه بین نویسنده و خواننده کتاب برقرار سازد. حال آنکه ممکن است حتی همدیگر را ندیده باشند و نشناسند. یادداشت پیشرو در خصوص یک زندگی‌نامه است. حتما او را می‌شناسی. یک پیش‌قدم در عرصه رشد دیجیتالی‌جات که در اکتبر سال ۲۰۱۱ به دلیل سرطان پانکراس دیده از جهان فرو بست (+).



مدیریت به سبک جدید در هزاره سوم

کتاب زندگی‌نامه Steve Jobs، مدیریت عامل سابق شرکت تکنولوژیک اپل (.Apple Inc) که تا قبل از سال ۲۰۰۷ با نام .Apple Computer Inc شناخته می‌شد، در ۴۲ فصل به انضمام بخش شخصیت‌ها و تصاویر به قلم Walter Isaacson به رشته تحریر درآمده که شرکت Simon & Schuster در ایالات متحده، چاپ آن را عهده‌دار است.

در اولین فصل کتاب شاهد گوشه‌ای از خاطرات دوران کودکی وی هستیم و بعد از آن به اتفاقاتی نظیر این موارد پرداخته می‌شود؛

آشنایی وی با فردی خوش قلب به نام Steve Wozniak، ترک تحصیل و پرداختن به کلاس‌های جذاب از منظر فردی مثل دوره‌های خوشنویسی که بعدها در کامپیوترهای این شرکت بروز پیدا کرد، دوران آتاری و آموخته‌هایی از هند، عرضه اولین محصول به نام Apple I و سپس پرداخت و بهبود آن و ایجاد Apple II، دخترش، Xerox PARC، عرضه سهام و مرد میلیون دلاری، تولد Mac و Reality Distortion Field و طراحان واقعی، سفر طراحی Mac، ورود John Sculley، عرضه نهایی Mac، تقابل Jobs و Gates، خروج از Apple، راه‌اندازی NeXT، دمیدن روح در Pixar، ازدواج، داستان اسباب بازی، ورود به Apple؛ دوباره!، بازسازی ویرانه‌ها، آگهی Think Different، فردی به نام Ive و Jobs؛ این طراحان ستودنی، تولد iMac، حذف Interim کنار CEO!، فروشگاه‌های اپل و طعم عرضه مستقیم محصولات، استراتژی قطب دیجیتال Steve، اختراع iTunes و نوسازی بازار موسیقی، بروز علاقه وی به موسیقی در قالب محصولات، Pixar و مذاکراتی مجدد، Mac های جدید؛ چیزی در هوا!، طلیعه بیماری و مرگ‌اندیشی، عرضه iPhone؛ سه محصول در یک کالبد، عود مجدد سرطان، عرضه iPad و دنیای فراکامپیوتری، تقابل سیستم باز اندروید در مقابل سیستم بسته iPhone، مهندسی فدای طراحی؛ مشکل Antennagate و iPhone ۴، عرضه iPad ۲، تقابل با مرگ؛ دوباره و در نهایت میراث Jobs.

جابز و آیو – منبع تصویر (+).

داستان زندگی وی که عناوینی از آن پیش‌تر ذکر شد، پر شده از فراز و فرودها و از اشتباهات و اصلاحات. او شرکت تکنولوژیک خود را در گاراژ خانه پدری‌اش راه‌اندازی کرد و علاقه خود به کامپیوتری‌جات را با پر بال و دادن به آن شرکت به نمایش گذاشت. حتی در برهه‌ای از زمان به دلیل اختلاف نظر با هیئت مدیره، عملا از شرکت خودش کنار گذاشته شد! او اما بعد از مدتی با معرفی شرکت NeXT، بار دیگر ثابت کرد که علاقه وی به دنیای کامپیوتر، بیشتر از آن است که عناوین بتوانند مانع عملکردش شوند.

جابز و موتور سیکلتش؛ یک R60/2 از شرکت BMW – منبع تصویر (+).

بعدها با خرید بخش عمده‌ای از شرکت Pixar و معرفی داستان اسباب بازی، به ادعای خود صحت بخشید؛ مردی از جنس دنیای تکنولوژی با علاقه وافری به هنر. بماند که این علاقه به هنر بعدها با ایجاد زوج Jobs و Ive، طراحی و نیز ایجاد فروشگاه‌های اپل در سرتاسر ایالات متحده و نیز دیگر کشورها، بروزی دو چندان یافت. با خرید NeXT توسط شرکت Apple آن زمان و بازگشت Jobs، تلاش برای احیای شرکت به‌طور جد آغاز شد. چه بسیار پروژه‌هایی که به کلی حذف شدند و چه بسیار بهره‌ای که این تصمیم به عرضه محصولات بی‌نظیر داد. استراتژی سیستم‌های بسته و بر عهده گرفتن تمام تجربه کاربری یک دستگاه توسط شرکت، به اپل این قدرت را داد تا بتواند با ورود به دنیای موسیقی، آن را از حالت رکود به روزهای خوبش بازگرداند. به طور حتم این موضوع بدون تلاش‌های جابز و ارتباط بی‌نظیر دستگاه‌های iPod با سیستم iTunes، میسر نمی‌شد. همه این تلاش‌ها منجر به میراثی شد که حتی بعد از مرگ وی، ارزشمندترین شرکت تکنولوژیک دنیا – حتی بالاتر از Google – شناخته می‌شود. حداقل تا امروز که چنین است. میراثی از Steve Jobs برای دنیا.

منبع تصویر (+).

مطالعه این کتاب – در صورتی که هنوز این‌کار را انجام ندادید – خالی از لطف نخواهد بود.

یادداشت‌های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *